Mellenes ar turku zirņiem un tahini

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Mellenes ar turku zirņiem un tahini
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Konservēti turku zirņi
     200 g
  • Mellenes
     150 g
  • Garais gurķis
     0.5 g
  • Sīpols
     0.5 gab.
  • Piparmētru lapas
     1 sauja (-s)
  • Valrieksti Rimi
     1 sauja (-s)

Mērcei

  • Tahini
     2 ēdamk.
  • Ūdens
     50 ml
  • Citrons
     1 gab.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Kumīns
     0.5 tējk.
  • Sāls un pipari pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Lielā bļodā samaisi turku zirņus, mellenes, kubiņos sagrieztu gurķi, sasmalcinātu sarkano sīpolu un svaigas piparmētru lapas.
Atsevišķā bļodā sajauc tahini ar ūdeni, citronu sulu, sasmalcinātu ķiploku, kumīnu, sāli un pipariem, līdz veidojas viendabīga masa.

Pārlej salātus ar citronu un tahini mērci un viegli samaisi.

Pievieno valriekstus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli