Sastāvdaļas
Pamatne
-
Auzu cepumi170 g
-
Sviests70 g
Pildījums
-
Krūmmellenes300 g
-
Baltais cukurs100 g
-
Olas dzeltenums5 gab.
-
Citrona sula75 ml
-
Sviests150 g
-
Siers Mascarpone500 g
-
Bezē cepumi100 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kad gribas nedaudz pagremdēties saldās atmiņās par vasaru, laiks pagatavot un baudīt melleņu kūku.
Pamatnei bļodā sajauc cepumus (bez gabaliņiem, sasmalcinātus) ar mīkstu sviestu.
Liec kūkas formā 20 cm diametrā ar noņemamām malām un vienmērīgi izklāj pa visu pamatni.
Sablenderē krūmmellenes. Pārlej masu katliņā, pievieno cukuru, olu dzeltenumus un citrona sulu.
Karsē uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē jeb uzkarst līdz 85 grādiem. Tad krēmu nedaudz padzesē.
Pievieno sviestu, maisi, līdz izveidojas viendabīga masa, un atdzesē.
Pusi krūmmelleņu krēma sajauc ar maskarpone sieru līdz viendabīgai masai.
Uz kūkas pamatnes uzsmērē krūmmelleņu un maskarpone krēmu, tad cieši vienu pie otra kārto bezē cepumus un pārlej ar krūmmelleņu krēmu.
Tad atkal liec krūmmelleņu un maskarpones krēmu, izkārto bezē cepumus un pārlej ar krūmmelleņu krēmu.
Virskārtu vari dekorēt ar bezē cepumiem vai arī atstāt gludu virsmu. Liec kūku saldētavā un sasaldē. Pasniedzot izdekorē ar krūmmellenēm.