Sastāvdaļas
Pamatne
-
Baltais cukurs2 ēdamk.
-
Olas dzeltenums1 gab.
-
Mīksts sviests85 g
-
Milti175 g
Pildījums
-
Olas2 gab.
-
Baltais cukurs100 g
-
Svaigais siers pēc izvēles100 g
-
Skābais krējums50 g
-
Citrona miziņa1 gab.
-
Rīvēts muskatrieksts1 šķipsniņa (-s)
-
Krūmmellenes250 g
Dekors
-
Pūdercukurspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Francijas vasaras noskaņās izmēģini vienkāršu desertu, kas pārliecinās pat jebkuru skeptiķi, kurš ar saldumiem ir uz "Jūs".
Pamatnei bļodā liec cukuru, olas dzeltenumu un samīci ar mīkstu sviestu viendabīgā masā. Pievieno miltus.
Bļodu, kurā ir mīkla, ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo 5 tartes formas 11 cm diametrā.
Mīklu rūpīgi ieklāj un izlīdzini pa formas pamatni un maliņām.
Liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm.
Pildījumam bļodā sakul olas ar cukuru, svaigo sieru un skābo krējumu līdz viendabīgai masai, pierīvē muskatriekstu, sarīvēto citrona miziņu un iemaisi.
Lej krēmu uz izceptās tartes pamatnes, pārber ar krūmmellenēm un liec krāsnī cepties uz vēl 20 minūtēm. Pēc tam atdzesē.
Pasniedzot vari pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt karstu ar saldējumu.