Sastāvdaļas
Pamatne
-
Cukurs2 ēdamk.
-
Olas dzeltenums1 gab.
-
Sviests85 g
-
Milti175 g
Pildījums
-
Olas2 gab.
-
Cukurs100 g
-
Svaigais siers100 g
-
Skābais krējums50 g
-
Citrona miziņa1 gab.
-
Muskatrieksts1 šķipsniņa (-s)
-
Krūmmellenes250 g
Dekors
-
Pūdercukurspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pamatnei bļodā liec cukuru, olas dzeltenumu un samīci ar mīkstu sviestu viendabīgā masā. Pievieno miltus.
Bļodu, kurā ir mīkla, ietin pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagatavo 5 tartes formas 11 cm diametrā.
Mīklu rūpīgi ieklāj un izlīdzini pa formas pamatni un maliņām.
Liec krāsnī cepties uz 15 minūtēm.
Pildījumam bļodā sakul olas ar cukuru, svaigo sieru un skābo krējumu līdz viendabīgai masai, pierīvē muskatriekstu, sarīvēto citrona miziņu un iemaisi.
Lej krēmu uz izceptās tartes pamatnes, pārber ar krūmmellenēm un liec krāsnī cepties uz vēl 20 minūtēm. Pēc tam atdzesē.
Pasniedzot vari pārkaisīt ar pūdercukuru un pasniegt karstu ar saldējumu.