Melleņu vafeles ar saldējumu un griljāžu

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Melleņu vafeles ar saldējumu un griljāžu

Sastāvdaļas

Vafeļu mīklai

  • Milti
     240 g
  • Cukurs
     150 g
  • Cepamais pulveris
     3.5 tējk.
  • Olas (atdalītas)
     2 gab.
  • Piens
     240 ml
  • Very Berry melleņu sula
     120 ml
  • Sviests (kausēts)
     225 g
  • Vaniļas ekstrakts
     1 tējk.

Mērcei

  • Cukurs
      pēc garšas
  • Very Berry melleņu sula
     200 ml

Griljāžai

  • Auzu pārslas
     100 g
  • Cukurs
     100 g
  • Rūjienas plombīra saldējums
     1 L

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rūjienas saldējums ir tik labs, ka to vairs nevajag gatavot, tas vienkārši garšīgi jāpasniedz. Šoreiz piedāvājumā to pasniegt uz kraukšķīgas melleņu vafeles, kur mīklā ir gan svaigas mellenes, gan melleņu sula, un pārbērt ar pašgatavotu griljāžu un vēl nedaudz melleņu mērci.

Vienā bļodā sajauc miltus ar cukuru un cepamo pulveri.
Otrā bļodā viegli sakuļ olu dzeltenumus. Pievieno pienu, melleņu sulu, sviestu un vaniļu. Kārtīgi samaisa.
Slapjo maisījumu pievieno sausajām sastāvdaļām un sajauc kopā, līdz izveidojusies viendabīga masa.
Sakuļ olu baltumus, līdz izveidojušās putas. Sakultos olbaltumus iecilā mīklā. Mīklai pievieno mellenes.
Cep sakarsētā vafeļu pannā līdz zeltainam brūnumam.
Pagatavo mērci. Melleņu sulu vāra kopā ar cukuru, līdz mērce ir sabiezējusi un samazinājusies apjomā vismaz divas reizes.
Pagatavo griljāžu. Izkausē cukuru, tad pievieno auzu pārslas un cep. Saceptās pārslas noņem no pannas, atdzesē, tad ber miezerī un saberž smalkās drupačiņās.

Vafeli pasniedz ar saldējumu un pagatavoto griljāžu, pārlej ar mērci.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laima tarte

2h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šokolādes konfektes

2h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes