Melleņu vafeles ar saldējumu un griljāžu
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
Vafeļu mīklai
-
Milti240 g
-
Cukurs150 g
-
Cepamais pulveris3.5 tējk.
-
Olas (atdalītas)2 gab.
-
Piens240 ml
-
Very Berry melleņu sula120 ml
-
Sviests (kausēts)225 g
-
Vaniļas ekstrakts1 tējk.
Mērcei
-
Cukurspēc garšas
-
Very Berry melleņu sula200 ml
Griljāžai
-
Auzu pārslas100 g
-
Cukurs100 g
-
Rūjienas plombīra saldējums1 L
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rūjienas saldējums ir tik labs, ka to vairs nevajag gatavot, tas vienkārši garšīgi jāpasniedz. Šoreiz piedāvājumā to pasniegt uz kraukšķīgas melleņu vafeles, kur mīklā ir gan svaigas mellenes, gan melleņu sula, un pārbērt ar pašgatavotu griljāžu un vēl nedaudz melleņu mērci.
Vafeli pasniedz ar saldējumu un pagatavoto griljāžu, pārlej ar mērci.