Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
-
Liellopa karbonāde400 g
-
Paprikas pulveris1 ēdamk.
-
Kajēnas pipari1 tējk.
-
Kumīns1 tējk.
-
Ķiploku pārslas1 ēdamk.
-
Burkāns1 gab.
-
Pastinaks1 gab.
-
Selerijas sakne0.2 gab.
-
Sviests2 ēdamk.
-
Liellopa gaļas buljons3 L
-
Tomātu pasta1.4 ēdamk.
-
Melnās lēcas220 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gaļu un saknes sagriez nelielos kubiņos.
Gaļu sajauc ar garšvielām un apbrūnini katlā izkausētā sviestā.
Pievieno saknes un nedaudz pasautē, tad liec klāt tomātu pastu un pielej buljonu.
Līdz ko buljons sāk vārīties, ber katlā lēcas un vāri, līdz tās gatavas – vēl vismaz 40 minūtes, līdz iegūst biezzupas konsistenci.