Sastāvdaļas
-
Šalotes sīpoli2 gabali
-
Ķiploks5 daiva (-s)
-
Olīveļļa cepšanai40 ml
-
Mizoti tomāti savā sulā800 g
-
Žāvētas plūmes200 g
-
Baziliks1 bunte (-s)
-
Oregano1 tējk.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Aziet, grila sezona rit pilnā sparā! Šī mērce sader ar jebko!
Šalotes sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriez lielos gabalos un apcep sakarsētā olīveļļā.
Pievieno tomātus un vāri vismaz 30 minūtes uz lēnas uguns.
Pievieno plūmes un vāri vēl 10 minūtes.
Mērci kārtīgi sablenderē, blenderējot pievieno baziliku, oregano, sāli un piparus. Ja vēlies mērci uzglabāt ilgāk par 2-3 dienām, pēc blenderēšanas to uzkarsē.