Meloņu un vistas salāti

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Salāti

  • Arbūzs (mazs, bez sēklām)
     1 gab.
  • Kantalupes melone (maza)
     1 gab.
  • Laims
     1 gab.
  • Žāvēta vista
     150 g
  • Sarkanais sīpols
     0.25 gab.
  • Gorgonzola siers
     100 g
  • Pekanrieksti
     100 g
  • Svaigs baziliks
      2-3 zariņi + dekorēšanai

Mērce

  • Ābolu etiķis
     3 ēdamk.
  • Cukurs
     60 g
  • Saldais sīpols
     0.25 gab.
  • Maltas sinepes
     0.5 tējk.
  • Rapšu eļļa
     150 ml
  • Magoņu sēklas
     1 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Meloņu un vistas salāti

Blenderī sajauc etiķi, cukuru, sīpolu un sinepes. Pakāpeniski pievieno eļļu. Iemaisi magoņu sēkliņas un liec ledusskapī, kamēr gatavo salātus.
Arbūzu un meloni pārgriez uz pusēm, iztīri sēkliņas. Ar karoti izgreb bumbiņas, līdz palikušas tikai mizu bļodiņas.

Lielā bļodā liec arbūza un meloņu bumbiņas, sasmalcinātu vistu, smalki sakapātu sīpolu, gorgonzolas sieru, baziliku un riekstus. Pārlej ar izspiestu laima sulu. Visu samaisi.

Mizu bļodiņās kārto salātus. Tos pārlej ar sagatavoto mērci un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Uzkodu vainags

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes