Mencas knēdeļu buljona zupa

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Mencas knēdeļu buljona zupa
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Knēdeļi

  • Mencas fileja
     200 g
  • Olas baltums
     1 gab.
  • Malts muskatrieksts
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Saldais krējums
     70 g

Zupa

  • Ramen nūdeles
     200 g
  • Pākšu pupiņas
     100 g
  • Sēnes Šitake
     100 g
  • Nori lapas
      2 gab.
  • Spināti
     30 g
  • Olas
     2 gab.
  • Pipari
      pēc garšas

Buljons

  • Dārzeņu vai zivs buljons
     600 ml
  • Gaišā sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Austeru mērce
     1 tējk.
  • Zivju mērce
     1 ēdamk.
  • Citronzāle
      1 gab.
  • Ingvers
      5 mm
  • Čili pipars
      1 gab.
  • Laima sula
     1 gab.
  • Brūnais cukurs
     0.5 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo buljonu, liec visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes.

Paralēli sagatavo knēdeļus: samal visas sastāvdaļas krēmīgā masā, liec uz 20 minūtēm ledusskapī.

 

Vāri olas 5 minūtes un nolobi.

Nokās buljonu, pārliecinies par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma.

Buljonu liec atpakaļ sildīties.

Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas.

Ar divām karotēm veido knēdeļus un vāri tos 2 minūtes buljonā.

Kad knēdeļi uzvārījušies, liec buljonā nūdeles.

Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.

Līdzīgas receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes