Sastāvdaļas
Knēdeļi
-
Mencas fileja200 g
-
Olas baltums1 gab.
-
Malts muskatrieksts0.25 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Saldais krējums70 g
Zupa
-
Ramen nūdeles200 g
-
Pākšu pupiņas100 g
-
Sēnes Šitake100 g
-
Nori lapas2 gab.
-
Spināti30 g
-
Olas2 gab.
-
Piparipēc garšas
Buljons
-
Dārzeņu vai zivs buljons600 ml
-
Gaišā sojas mērce2 ēdamk.
-
Austeru mērce1 tējk.
-
Zivju mērce1 ēdamk.
-
Citronzāle1 gab.
-
Ingvers5 mm
-
Čili pipars1 gab.
-
Laima sula1 gab.
-
Brūnais cukurs0.5 tējk.
-
Sālspēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gatavo buljonu, liec visas sastāvdaļas un ļauj tvaicēties un sajaukties garšām vismaz 30 minūtes.
Paralēli sagatavo knēdeļus: samal visas sastāvdaļas krēmīgā masā, liec uz 20 minūtēm ledusskapī.
Vāri olas 5 minūtes un nolobi.
Nokās buljonu, pārliecinies par garšu, vai ir pietiekami pikanta un vai pietiek laima skābuma.
Buljonu liec atpakaļ sildīties.
Pievieno sagrieztas sēnes un pākšu pupiņas.
Ar divām karotēm veido knēdeļus un vāri tos 2 minūtes buljonā.
Kad knēdeļi uzvārījušies, liec buljonā nūdeles.
Pasniedz traukos, pievienojot uz pusēm pārgrieztu olu, piparus un mazākos gabaliņos sagrieztu nori lapu.