Sastāvdaļas
-
Mencas fileja400 g
-
Majonēze1 ēdamk.
-
Ola1 gab.
-
Graudainās sinepes1 tējk.
-
Citrona sula1 tējk.
-
Malta paprika1 tējk.
-
Rīvmaize3 ēdamk.
-
Citrona miziņa, sarīvēta1 gab.
-
Eļļacepšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Novāri vai notvaicē zivs fileju un atdzesē.
Zivi ar dakšiņu saspaidi un liec bļodā un pievieno visas pārējās sastāvdaļas, izņemot eļļu un sajauc visu vienā masā.
Veido kotletītes un cep eļļā uz pannas 2-3 minūtes no katras puses.
Pasniedz ar savām iecienītākajām piedevām (svaigiem salātiem, dārzeņiem vai kartupeļu biezeni).
Vari pielikt citrona vai laima šķēlīti.
Kotletes var pasniegt arī aukstas.