Sastāvdaļas
Pastēte
-
Menca (gabalos)500 g
-
Pētersīļi5 zariņi
-
Bazilika zariņi3 gab.
-
Olīveļļa2 Ēdamkarote
-
Brokoļi, mazās galviņās60 g
-
Krēmsiers ICA130 g
-
Vārītas olas2 gab.
-
Skābais krējums120 g
-
Eļļanedaudz
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Mērce
-
Pētersīlis1 tējk.
-
Baziliks1 Tējkarotes
-
Piparmētra1 tējk.
-
Marinēts gurķis50 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Nogriez palielāku cepamo papīru (apmēram 50 cm).
Pārloki uz pusēm un uz vienas puses vidū liec mencas gabalus.
Uzlej eļļu, saliec garšaugus, sāli, piparus.
Pārloki pāri otru pusi. Aizloki no sākuma ciet sānus, pa mazam gabalam un tad galu.
Uzloki visus papīra galus uz augšu, lai nekur nekas netaisās vaļā.
Liec uz pannas un tad krāsnī uz 20 minūtēm. Izņem un pilnībā atdzesē.
Tikmēr noblanšē brokoļus, un, kad tie ir atdzisuši, no sākuma nogriez ziedu daļu un kātus smalki sakapā. Samaisi ar smalki sakapātu gurķi un sakapātiem zaļumiem.
Liec mencu blenderī kopā ar sieru, krējumu un olas baltumiem.
Sablendē līdz biezas pastētes konsistencei.
Liec traukā un dekorē, pa virsu liekot brokoļu maisījumu, sadrupinātu olas dzeltenumu un uzlej eļļu. Pasniedz.