Mencas sacepums

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Mencas sacepums
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Mencas fileja
     500 g
  • Kartupeļi
     3 gabali
  • Sīpoli
     2 gabali
  • Saldais krējums
     300 ml
  • Eļļa
     1 cepšanai
  • Garšvielas - sāls, citronpipari, estragons
     1 pēc garšas
  • Zaļumi
     1 bunte (-s)
  • Fenhelis
     0.5 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mencu sagriez mazos gabaliņos, pārkaisi citronpiparus, sāli, apcep uz pannas eļļā.
Sagriez sīpolu un fenheli ripās un apcep olīveļļā.
Nomizo kartupeļus un sagriez ripās.
Katliņā sakarsē saldo krējumu, pievieno garšvielas un sāli.
Ņem karstumizturīgu stikla trauku, kārto kartupeļu ripiņas, tad apcepto zivi, tad sīpolus un fenheli, pārlej ar saldā krējuma mērci, virs sīpoliem atkal kārto kartupeļu ripiņas, pārkaisi garšvielas
Pārklāj ar foliju un cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos aptuveni 30 minūtes, tad noņem foliju un turpini cept, līdz kartupeļu kārtiņa zeltaini brūna.
Pasniedzot pārkaisi daudz zaļumu.

Līdzīgas receptes

Zivs Florences gaumē

25min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zivs buljons

1h 20min • Viegli