Sastāvdaļas
-
Mencas fileja500 g
-
Piens500 ml
-
Jaunie kartupeļi200 g
-
Lauru lapa1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Kaperi1 tējk.
-
Pētersīlis1 tējk.
-
Citrona miza1 gab.
-
Citrona sula1 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā liec mencu, kartupeļus, timiānu, lauru lapu, ķiplokus, garšaugus un pārlej ar pienu.
Ļauj uzvārīties uz lielas liesmu, tad samazini karstumu un sautē, kamēr kartupeļi mīksti.
Nokās pienu, liec biezumus lēzenākā traukā un saspaidi ar dakšu, lai veidojas tāds kā biezenis.
Tad lej klāt eļļu, visu laiku maisot, it kā vēlētos saputot.
Beigās iemaisi smalki sarīvētu citrona mizu, sulu, sakapātus kaperus un sakapātus pētersīļus.
Pasniedz siltu vai atdzesētu.