Meža melleņu zupa

  • Gatavošana 20min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Ķīselim

  • Mellenes
     400 g
  • Ūdens
     200 ml
  • Kartupeļu ciete
     1.5 ēdamk.
  • Cukurs pēc garšas
     

Klimpām

  • Ola
     1 gabali
  • Piens
     200 ml
  • Cukurs pēc garšas
     
  • Malts kanēlis
     0.5 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Kviešu milti
     110 g

Putukrējumam ar auzu pārslām

  • Saldais krējums
     200 ml
  • Auzu pārslas
     2 ēdamk.
  • Cukurs
     1.5 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Mellenes apber ar cukuru un pievieno 100ml ūdens.
Vāra, līdz ogas izjūk.
100ml ūdens sajauc ar kartupeļu cieti un lēnām pievieno ķīselim; vāra, līdz sabiezē.

Klimpām:

Olu sakuļ ar cukuru un šķipsnu sāls. Pievieno pienu un miltus – miltus pieber tik daudz, lai mīklas konsistence atgādina biezo pankūku masu.
Klimpas pa tējkarotei peldina verdošā ūdenī. Kad tās uzpeld uz augšu, klimpas ir gatavas. Pasniedz kopā ar melleņu ķīseli.

Putukrējums ar auzu pārslām:

Uz karstas pannas apgrauzdē auzu pārslas kopā ar cukuru, līdz cukurs ir karamelizējies.
Auzu pārslas atstāj atdzesēties.
Saldo krējumu sakuļ biezās putās, pievieno auzu pārslas un pasniedz ar melleņu ķīseli.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli