Meža sēņu - puravu pīrāgs

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Meža sēņu - puravu pīrāgs
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Puravi
     2 gab.
  • Sēņu maisījums Selection by Rimi
     400 g
  • Timiāns
      5 zariņi
  • Kārtainā mīkla
      1 plāksne
  • Rafinēta kokosriekstu eļļa
     2 ēdamk.
  • Indijas rieksti
     100 g
  • Auzu piens
     400 ml
  • Karijs
     1 tējk.
  • Baltvīna etiķis
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Indijas riekstus liec katliņā un pārlej ar auzu pienu. Pievieno karija pulveri un vāri uz lēnas uguns 10 minūtes.
Nokās riekstus saglabājot pienu.

Liec riekstus blenderi, pievieno baltvīna etiķi un pusi no piena. Blenderē kamēr izveidojas bieza mērce (pēc nepieciešamības pievieno vēl pienu). Pievieno sāli pēc garšas.

Puravus sagriez mazos gabaliņos un sautē pannā līdz mīksti, tad pārliec bļodā.
Tajā pašā pannā apcep sēnes un pārliec bļodā pie puraviem.
Puraviem un sēnēm pievieno nedaudz indijas riekstu mērces. Visu kārtīgi samaisi un pievieno sāli pēc garšas.
Izrullē kārtainās mīklas plāksni nedaudz plānāku.
Cepamtraukā liec puravu un sēņu miksli, pārklāj ar kārtainās mīklas plāksni un aizloki malas.
Nosmērē mīklu ar kokosa taukiem un izdur 3 caurumus mīklā. Cep krāsnī 180 grādos 30-40 min.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes