Minestrone zupa

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Eļļa
     4 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Selerijas kāti
      2 gab.
  • Tomātu pasta
     2 ēdamk.
  • Kartupeļi
     2 gab.
  • Konservētas pupiņas
     240 g
  • Ķiploks
     4 daiva (-s)
  • Oregano
     0.5 tējk.
  • Timiāns
     0.5 tējk.
  • Tomāti savā sulā (smalcināti)
     480 g
  • Dārzeņu buljons
     500 ml
  • Sāls
     1 tējk.
  • Lauru lapas
      2 gab.
  • Melnie pipari
     0.5 tējk.
  • Makaroni (mazi)
     100 g
  • Citronu sula
     2 ēdamk.
  • Pētersīļi
     50 g
  • Parmas siers (rīvēts)
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Minestrone zupa

Katlā uzkarsē eļļu un pievieno sasmalcinātu sīpolu, burkānus, selerijas kātus. Apcep.
Pievieno tomātu pastu un sautē 5 minūtes.
Pievieno kartupeļus, ķiploku, oregano, timiānu.
Pasautē vēl 2 minūtes.
Pievieno smalcinātus tomātus savā sulā, buljonu, sāli, piparus un lauru lapas.
Uz lēnas uguns vāri apmēram 10 minūtes.
Pēc tam pievieno makaronus un konservētas pupiņas.
Vāri līdz makaroni ir al dente.

Noņem no uguns, izņem lauru lapas un iemaisi citronu sulu.

Ja nepieciešams pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pasniedz, pārberot ar smalcinātiem pētersīļiem un rīvētu parmas sieru.

Līdzīgas receptes

Vienas frikadeles zupa

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skābeņu zupa

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes