Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Sojas mērce4 ēdamk.
-
Miso pasta1 ēdamk.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sezama sēklu eļļa2 ēdamk.
-
Medus0.5 tējk.
-
Plekste400 g
Salāti
-
Sezama sēklu eļļa2 ēdamk.
-
Maurloki1 tējk.
-
Edamame pupiņas300 g
-
Avokado2 šķēlīte (-s)
-
Greipfrūts1 gabali
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā uzvāri ūdeni, liec pupiņas, novāri, nokās un nolobi.
Sakarsē krāsni 200 grādu karstu.
Samaisi soju, miso, ķiploku, sezama eļļu un medu, pievieno sāli.
4 mazos trauciņos ieklāj cepamo papīru, sarullē plekstes pa porcijām, liec trauciņos (kā rolmopšus) un pārlej ar mērci, sadalot to četrās vienādās daļās.
Liec krāsnī cepties uz 10–12 minūtēm.
Tikmēr bļodā samaisi visas salātu sastāvdaļas.
Pasniedz, liekot traukā salātus un virsū zivi.