Sastāvdaļas
-
Vīnogu kauliņu eļļa20 ml
-
Eko šampinjoni350 g
-
Eringi sēnes300 g
-
Timiāna lapiņas1 tējk.
-
Anīsa sēklas1 tējk.
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Pētersīļi1 ēdamk.
-
Baziliks1 ēdamk.
-
Siers Mozzarella2 gab.
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sakarsē krāsni grila režīmā.
Pannā, kuru var likt krāsnī, uzkarsē eļļu un uz vidējas liesmas cep sēnes (šampinjoni sagriezti dažādos izmēros, eringi sagrieztas 5 mm šķēlēs) ar sāli, timiānu, anīsu un ķiplokiem (plāni sagrieztu).
Kad tās jau nāk gatavas, uzgriez lielāku liesmu, lai sēnes skaisti apbrūnē.
Noņem no plīts, pievieno mocarellu, uzkaisi smalki sakapātus pētersīļus un smalki sakapātu baziliku un liec krāsnī grila režīmā, līdz siers izkusis un burbuļo.
Pasniedz uzreiz vai nu kā pamatēdienu, vai kā piedevu gaļas ēdieniem. Ideāli garšo ar svaigu maizīti.