Mochaccino

  • Gatavošana 6min
  • Vidēji grūti
Mochaccino
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes

Sastāvdaļas

  • Stipra kafija
     50 g
  • Piens
     150 ml
  • Kakao
     10 g
  • Tumšā šokolāde
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ja izmanto franču preskannu, ieber 10–12 gramu kafijas un uzlej 80 gramu karsta ūdens. Uzgaidi 4 minūtes, nospied franču presi un uzreiz pārlej kafiju krūzītē.

Ja izmanto mokas kanniņu, piepildi tās kafijas tvertni pilnu un ūdens tvertnē ielej jau vārošu ūdeni. Uzliec kanniņu uz plīts, uz vidējas uguns, un pagatavo to ar atvērtu vāciņu. Kad kafijas tecēšana kļūst nevienmērīga un tā sāk burbuļot, noņem kanniņu no uguns un uzreiz pārlej kafiju krūzītē.

Kamēr kafija gatavojas, ielej pienu katliņā un liec to sildīties. Pienu ļoti vēlams uzsildīt 60–65 grādu temperatūrā, jo tad piens ir vissaldākais, un šajā temperatūrā, baudot mochaccino, neapdedzināsi mēli.

Pienam uzsilstot, tam pievieno kakao un kārtīgi to iemaisi pienā, lai tas vienmērīgi izšķīst.

Kad piens ar kakao uzsilis, ielej to krūzē virsū kafijai.

Dekoram un papildu aromātam ar smalku rīvi uzrīvē tumšo šokolādi.

Līdzīgas receptes

Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes
Ilmārs Munkevics
Ilmāra Munkevica receptes

Aperol Spritz

5min • Viegli
Raimonds Selga
Raimonda Selgas receptes