Muskata ķirbis ar grauzdētu ķiploku krēmu
-
Gatavošana 40min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Ķirbis (muskata)1 kg
-
Tomāti4 gab.
-
Ķiploks4 daiva (-s)
-
Timiāns1 zariņš
-
Rīvmaize2 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Olīveļļa3 ēdamk.
-
Rīsi500 g
-
Skābais krējums200 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 225 °C.
Nomizo un gareniski pārgriez ķirbi uz pusēm un izņem saturu. Veic vairākus iegriezumus ar nelielām atstarpēm ķirbja ārējā malā. Novieto ķirbi uz cepešpannas.
Tomātus sagriez četrās daļās, tos kopā ar nenomizotām ķiploku daiviņām izvieto blakus ķirbim.
Sasmalcini timiānu un sajauc ar maizes drupačām. Uzber sāli un piparus. Ķirbi pārslaka ar olīveļļu un apkaisa ar maizes drupaču maisījumu.
Ķirbi cep cepeškrāsnī uz vidējās sliedes apmēram 30 minūtes.
Rīsus vāri saskaņā ar pamācību, kas norādīta uz rīsu iepakojuma.
Nomizo ķiploku daiviņas un iespiediet tās krējumā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Ķirbi un tomātus servē ar rīsiem, ķiploku krēmu, svaigiem salātiem un olīvām.