Napoleona kūka svētkiem!

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Piens
     800 ml
  • Saldais krējums
     200 g
  • Olas dzeltenums
     8 gab.
  • Vaniļas pāksts sēklas
     1 gab.
  • Kukurūzas ciete
     100 g
  • Cukurs
     200 g
  • Sviests
     100 g
  • Saldētā kārtainā mīkla
     14 gab.
  • Milti
      pārkaisīšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 9 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Galda virsmu apber ar miltiem.

Rullē divas pamatnes, lai izveidotos viena.

Katru pamatni cep 10 minūtes 180 grādos.

 

Divas pamatnes atstāj sadrupināšanai. Drupačas apcep vēl 5 minūtes 180 grādos. 

 

Katlā uzvāra pienu, saldo krējumu ar vaniļas pāksts sēklām.

 

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno cieti, uzvārīto pienu, visu sajauc un lej atpakaļ katlā.

Vāra uz mazas uguns, nepārtraukti maisot. Šeit tiešām nepārtraukti, līdz izveidojas krēma masas konsistence!

 

Masu pārlej aukstā traukā un pievieno sviestu. Samaisa. 

Masai ļauj atdzist.

 

Sāk kārtot kūku. 

 

Kad kūka sakārtota, nogriež malas, lai veidotu taisnu formu.

 

Tad liek pēdējo krēma masu un apsmērē arī kūkas malas.

Kūku pārkaisa ar drupačām no visām pusēm.

Vislabāk būtu ļaut kūkai nostāvēties, piemēram, uz nakti.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes