Sastāvdaļas
Ņjoki
-
Kartupeļi400 g
-
Siers Ricotta100 g
-
Milti150 g
-
Ola1 gab.
Pasniegšana
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Sviests200 g
-
Rozmarīnspēc garšas
-
Muskatriekstspēc garšas
-
Siers Parmezāns60 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā liec kartupeļus, ielej ūdeni, pievieno rozmarīnu vai timiānu, sāli un vāri, kamēr kartupeļi gatavi.
Nokās; ja kartupeļiem ir miza, noņem to; ja nē, uzreiz izspied kartupeļus caur spiedi vai rupju sietu.
Kad tie atdzisuši, pievieno rikotu un miltus un samaisi.
Pieliec olu un samīci mīklu, bet nepārmīci, tikai tā, lai skaisti turas kopā.
Sadali gabalos, izrullē garās desās un sagriez mazākos gabaliņos.
Kamēr vārās kartupeļi, katlā liec sviestu uz vidējas liesmas un izkausē, turpinot karsēt, kamēr sviests kļūst brūns (tas prasa 15–20 minūtes). Pēc tam sviestu izkās caur sietu karstumizturīgā traukā.
Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un, kad ūdens vārās, pa vienam liec iekšā ņjokus. Tie ir gatavi, kad uzpeld virspusē.
Kad liec vārīties ūdeni ņjokiem, paralēli pannā liec sviestu ar ķiploku, salviju vai rozmarīnu un sautē uz mazas liesmas 7 minūtes.
Kad ņjoki gatavi, nokās tos un pievieno sviestam, iemaisi un liec traukos, uzberot daudz smalki sarīvēta siera un musktrieksta (ja vēlies, arī ciedru riekstus).