Ņoki jeb kartupeļu klimpas itāļu gaumē

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Ņoki jeb kartupeļu klimpas itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • Kartupeļi Rimi
     500 g
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)
  • Sīpols
     1 gab.
  • Tomāti savā sulā, mizoti Rimi
     800 g
  • Universālā garšviela
     1 ēdamk.
  • Ola
     1 gab.
  • Kviešu milti Rimi Smart
     200 g
  • Svaigi pētersīļi
     5 g
  • Rīvēts cietais siers Rimi
     80 g
  • Cukurs, ūdens
      mērcei
  • Eļļa
      cepšanai
  • Sāls, pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Nākuši no autentiskās itāļu virtuves, ņoki (gnocchi) ir iekarojuši arī latviešu sirdis! Šis ir vienkāršs, taču neaizmirstams ēdiens, kas radīs patiesu baudu.

Novāri kartupeļus, atdzesē un sarīvē uz smalkās rīves vai sastampā. Pievieno sāli un piparus, rūpīgi samaisi. Kartupeļu masai vidū izveido bedrīti, ielej tajā olu un pamazām iemaisi. Tad pievieno miltus un samaisi viendabīgā mīklā.
Uz virsmas, kas bagātīgi pārkaisīta ar miltiem, no mīklas izrullē garenu, tievu desu. To sagriez 1 cm garos gabaliņos. Vāri klimpiņas verdošā sāļā ūdenī, līdz tās uzpeld (aptuveni 3 minūtes). Nokās ūdeni un atstāj klimpiņas atpūsties.
Sakapā ķiplokus un sīpolu, liec uz pannas cepties nelielā eļļas daudzumā. Pievieno tomātus savā sulā, 1 glāzi ūdens un universālo garšvielu. Pēc tam pievieno nedaudz sāli pēc garšas un 2 reizes vairāk cukuru, rūpīgi samaisi. Klimpiņas pievieno tomātu mērcei un viegli samaisi, lai tās pārklājas ar mērci.
Pasniedz ar svaigi sakapātiem pētersīļiem vai baziliku un pārkaisi ar rīvētu cieto sieru.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskā musaka

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes