Ņujorkas beigelis latviešu gaumē

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Ņujorkas beigelis latviešu gaumē

Sastāvdaļas

  • Doktordesa
     300 g
  • Tomāts
     2 gab.
  • Sīpols
     2 gab.
  • Vistas ola
     5 gab.
  • Sinepes
     5 ēdamk.
  • Beigelis vai cita līdzīga maizīte
     5 gab.
  • Sviests
      cepšanai
  • Siers
     100 g
  • Sāls, pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 5 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rīta beigelis ir ierasta uzkoda brokastīm Ņujorkā. Vēlamies Jūs iepazīstināt ar šo brīnišķīgo brokastu ēdienu, taču šoreiz izmantojot Latvijā ražotus produktus.

Beigeļu maizītes liek cepeškrāsnī 200 oC temperatūrā grauzdēties aptuveni 5 minūtes.

Tomātus un sīpolus sagriež plānās ripiņās. Atliek malā bļodiņā.
Sviestu liek uz pannas kausēties. Doktordesu sagriež 1 cm biezās šķēlītēs un liek apcepties sviestā. Doktordesas šķēlītēm pa virsu liek siera šķēli un cep, līdz siers izkusis.
Uz pannas apcep olas tā, lai dzeltenums vēl šķidrs.
Beigeli pasniedz, to apsmērējot ar sinepēm, pirmo liekot apcepto desu ar sieru, tad sagrieztos sīpolus un tomātus, kam virsū var uzbērt sāli un piparus. Pa virsu liek otru beigeļa maizīti.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Šnicelburgers

35min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes