Sastāvdaļas
Ogas
-
Dažādas ogas500 g
Krēms
-
Saldais krējums250 g
-
Olas dzeltenumi3 gab.
-
Sviests50 g
-
Citrons1 gab.
-
Pūdercukurs ar vaniļu50 g
-
Pūdercukurs75 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Uzkarsē līdz vārīšanai saldo krējumu.
Saputo olu dzeltenumus ar abu veidu pūdercukuru.
Lej un maisi saldo krējumu saputotajos dzeltenumos.
Pārlej atpakaļ katliņā un maisot karsē, līdz krēms sāk biezēt, pievieno 1 ēdamkaroti citrona sulas un norīvētu citrona miziņu no 1⁄2 citrona.
Katliņu liec ledainā ūdenī un maisot dzesē līdz 36 grādu temperatūrai. Pievieno sviestu un izmaisi, līdz tas izkūst.
Atdzesē krēmu ledusskapī. Krēmu pasniedz ar meža vai dārza ogām pēc savas gaumes.