Ogu konservēšanas receptes

  • Gatavošana 40min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Krāsnī gatavotais ābolu un plūmju ievārījums

  • Āboli (tīrmasas)
     700 g
  • Plūmes (tīrmasas)
     300 g
  • Ievārijuma cukurs
     500 g

Kabaču un meža melleņu zapte

  • Kabači
     500 g
  • Mellenes
     500 g
  • Ievārijuma cukurs
     500 g

Ogu sīrups/kompots

  • Ogas
     400 g
  • Ūdens
     1 L
  • Cukurs
     400 g
  • Kanēļa miza
     1 gabali
  • Krustnagliņas
     2 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Krāsnī gatavotais ābolu un plūmju ievārījums:

Ābolus un plūmes noskalo un attīra. Sajauc ar cukuru un liek cepties cepeškrāsnī.
Atkarībā no augļu gatavības pakāpes un šķirnes, cep 180 grādos 10-45 minūtes, līdz āboli un plūmes izšķīdušas.
Sablenderē, ja nepieciešams izspiež caur sietu. Ja grib uzglabāt ziemai, iepildītās burkas jāsterilizē un pēc iepildīšanas jāpasterizē.

Kabaču un meža melleņu zapte:

Sagriež kabaci un liek vārīties ar mellenēm un cukuru. Kad kabacis izjucis, samaļ.
Pilda sterilās burkās. Ja uzglabāsi ziemai, burkas jāpasterizē.

Ogu sīrups/kompots:

Ogas noskalo un liec burkā.
Vāri sīrupu 10 minūtes uz lēnas uguns. Izņem kanēli un krustnagliņas. Lej sīrupu burkā.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Augļu salāti

30min • Viegli

Meža melleņu zupa

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti