Ogu kūka

  • Gatavošana 3h
  • Viegli
Ogu kūka
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Dekors

  • Dažādas ogas
     500 g

Mīkla

  • Svaigs raugs
     35 g
  • Gaiši brūnais cukurs
     100 g
  • Kviešu milti
     500 g
  • Silts piens
     250 ml
  • Sviests (izkausēts un atdzesēts)
     100 g
  • Jūras sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Vaniļas pāksts sēklas
      0.3 pāksts

Drupačas

  • Kviešu milti
     100 g
  • Gaiši brūnais cukurs
     100 g
  • Auksts sviests
     130 g
  • Vaniļas pāksts sēklas
      0.5 pāksts

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Līgo ogu kūka 

Bļodā samaisi raugu ar ēdamkaroti cukura līdz pastas konsistencei.
Samaisi ar visām pārējām mīklas sastāvdaļām un mīci 4-5 minūtes.
Ieliec traukā, pārklāj ar dvieli un raudzē, kamēr nedaudz paceļas.
Šo var gatavot arī dienu iepriekš un ielikt ledusskapī uz 24 stundām.
Citā bļodā liec miltus, vaniļu, cukuru un pierīvē sviestu uz rupjās rīves.
Izveido drumstalas un liec ledusskapī.
Arī šo vari sagatavot dienu iepriekš.
Izrullē mīklu un ieklāj 25 cm diametra formā.
Ļauj rūgt kādu pusstundu vai stundu, ja ir laiks. Ja nē, cep uzreiz.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Uz pamatnes uzber ogas, drumstalas un liec cepties krāsns zemākajā līmenī 30 minūtes.
Tad pārcel vienu līmeni zem vidējā un cep, līdz zeltaina virsa, – apmēram 15 minūtes.
Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes