Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Olas Benedikta gaumē
-
Gatavošana 27min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Pamatēdiens
-
Maize4 šķēlīte (-s)
-
Avokado1 gabali
-
Dilles2 ēdamk.
-
Kaperi1 ēdamk.
-
Ķiršu tomāti1 sauja (-s)
-
Olas4 gab.
-
Etiķis1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Kūpināts lasis100 g
Mērce
-
Olas dzeltenumi4 gab.
-
Citronu sula (svaigi spiesta)1 ēdamk.
-
Sviests (izkausēts)115 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sagatavo visas sastāvdaļas - sagriež avokado, izpako lasi, sagriež dilles.
Gatavo mērci. Sagatavo ūdens peldes kombināciju. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus, pievieno citronu sulu, sāli un piparus. Ar putojamo slotiņu kārtīgi samaisa, līdz dzeltenumi ir kļuvuši gaiši dzeltenā krāsā. Uzliek ūdens peldē, visu laiku putojot. Pamazām pievieno izkausēto sviestu. Puto tik ilgi, līdz mērce kļūst bieza jeb tik bieza, cik vēlies.
Apcep maizīti sviestā uz pannas.
Olas gatavojam pēdējās. Katlā ielej ūdeni un uzsilda līdz parādās pirmie burbulīši. Pievieno etiķi un šķipsniņu sāls.
Iedauza olu krūzē vai kausā. Katlā ūdeni iegriez tā, lai vidū veidojas virpulis. Tad lēnām un uzmanīgi ieliec olu ar visu kausiņu iekšā ūdeni, lēnām izņemot ārā kausiņu, netraumējot olu. Vāri olu 2,5-3 minūtes. Tad ar kausiņu uzmanīgi izcel olu un uzliec uz papīra dvielīša, lai to nosusinātu.
Sagatavo maizīti, uzliekot uz tās avokado, lasi, tad olu, un pārlej ar mērci. Apber ar kaperiem, dillēm un pieliec klāt tomātiņus.
Padoms
Ja mērce ir kļuvusi pārāk bieza, pievieno ēdamkaroti silta ūdens un samaisi kārtīgi.