Olas turku gaumē (Cilbir)

  • Gatavošana 10min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Turku jogurts
     400 g
  • Vistu olas
     3 gab.
  • Galda vai augļu etiķis
     3 ēdamk.
  • Čili pārslas
     1.5 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 tējk.
  • Citrona miza
     0.5 gabali
  • Rapšu eļļa
     80 ml
  • Dilles dekorēšanai
     1 sauja (-s)
  • Sāls
      Pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Silti vārītas olas ar krēmīgu jogurta mērci un čili asumiņu - perfektas brokastis!🌶️

Pannā sasilst čili pārslas, ķiploku un citrona miziņu ar eļļu. Kad viss izdala aromātu, noņem no uguns un pēc vēlēšanās nokāš garšvielas.
Katlā uzvāra 1,5–2 litrus ūdens, pievieno sāli un etiķi. Temperatūru samazina, ar karoti iemērc bez čaumalas izsistas olas.

Nemaisa un nevāra spēcīgi – ļauj vārīties 3–5 minūtes.

Jogurtu liek šķīvī, virsū – vārītās olas. Pārlej ar čili eļļu un dekorē ar dillēm.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pica bez mīklas

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes