Olu kokteilis
-
Gatavošana 30min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
Dzēriens
-
Piens350 ml
-
Saldais krējums250 ml
-
Kanēļa standziņa1 gab.
-
Malts muskatrieksts1 tējk.
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Olu dzeltenumipēc garšas
-
Cukurs50 g
-
Klementīns1 gabali
Aromatizēšana
-
Tumšais rums (vai bumbieru brendijs)pēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katliņā sajauc pienu, krējumu, kanēli un muskatriekstu. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski un izņem sēklas. Pievieno katlā vaniļas pāksti un sēklas un, nepārtraukti maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Izņem kanēļa standziņu un vaniļas pāksti no piena un krējuma maisījuma un sakuļ to ar olu maisījumu.
Aromatizēšanai: iemaisi jebkādu aromatizētāju un salej glāzēs. Uzrīvē klementīna miziņu un pasniedz.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.