Olu krēms ar ogām

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Olu krēms ar ogām

Sastāvdaļas

  • Ogas
     200 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Cepumi Dāmu pirkstiņi
     2 gab.

Krēmam

  • Olu dzeltenumi
     4 gab.
  • Saldais krējums
     150 ml
  • Rums
     20 ml
  • Cukurs
     120 g
  • Kukurūzas ciete
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

🥚🍓 Olu krēms ar ogām – viegls, maigi saldens ar vaniļas noti un svaigu ogu atspirdzinājumu!

Ūdens tvaika peldē pagatavo krēmu – savieno visas sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz krēms sabiezē. Atdzēsē ledusskapī.

Sastampā 50 gramus ogu ar ēdamkaroti cukura un liec glāzes apakšā.
Pa virsu liec vienu uz pusēm pārlauztu cepumu, pievieno atlikušo ogu slāni un pārlej ar atdzesēto krēmu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļa pīne

20min • Viegli

Burkānu cepumi

20min • Viegli

Cāļa terīne ar olu

55min • Vidēji grūti