Sastāvdaļas
Omlete
-
Olas3 gab.
-
Kalmāru mērces sviests cepšanai0.5 tējk.
Austeres
-
Austeres (attīrītas)5 gab.
-
Sīpols0.5 gab.
-
Koriandra lapiņas0.5 bunte (-s)
-
Pētersīļu lapiņas0.5 bunte (-s)
-
Citrona sula0.5 gab.
-
Laima sula0.5 gab.
-
Sojas mērce0.5 tējk.
-
Tomāts1 gab.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Brokastis austrumu stilā.
Bļodā sajauc sīpolus (nomizotus, sagrieztus strēmelītēs), tomātus (sagrieztus smalkos kubiņos), koriandru (vidēji smalki sakapātu) un pētersīļus (vidēji smalki sakapātus). Pārgriez austeres uz pusēm (ja mazas, tad izmanto veselas), liec bļodā, pārlej ar citrona un laima sulu un sojas mērci un kārtīgi samaisi. Atstāj iemarinēties 5 minūtes.
Tikmēr citā bļodā liec olas, pievieno kalmāru mērci un kārtīgi sakul.
Pannā sakarsē sviestu, uzlej olu masu un cep uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz omlete ir zeltaini brūna.
Viegli sarullē omleti un liec uz šķīvja. Blakus vai omletes vienā galā liec austeres ar visu marinādi. Pasniedz.