Pad Thai

  • Gatavošana 35min
  • Viegli

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Rīsu nūdeles
     100 g
  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Cāļu krūtiņa
     250 g
  • Sarkana paprika
     0.5 gab.
  • Burkāni
     40 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Ola
     1 gab.
  • Loki
      1 sauja
  • Zemesrieksti
     30 g
  • Koriandrs
      pasniegšanai
  • Laims
      pasniegšanai

Mērce

  • Brūnais cukurs
     3 ēdamk.
  • Sojas mērce
     2 ēdamk.
  • Zivju mērce
     2 ēdamk.
  • Laima sula
     2 ēdamk.
  • Rīsu etiķis
     2 ēdamk.
  • Zemesriekstu sviests
     2 ēdamk.
  • Srirača mērce
     2 ēdamk.
  • Ingvers malts
     0.5 tējk.
  • Melnie pipari
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo rīsu nūdeles pēc norādījumiem uz iepakojuma (aplej ar verdošu ūdeni, notur pāris minūšu unnokāš).

Bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa.

Pannā ielej ēdamkaroti olīveļļas. 

Pievieno vistu un cep 3–4 minūtes. Izņem no pannas.

Tad pievieno vēl ēdamkaroti olīveļļas un cep papriku 1 minūti.

Pievieno burkānus un ķiploku, sautē 1 minūti.

Samazina uguni un pievieno sakultu olu, cep, nepārtraukti maisot. 

Pievieno mērci un nūdeles, palielina uguni un cep, maisot nepārtraukti, apmēram 1–2 min. 

Pievieno vistu, lociņus, riekstus un vēl pacep 1 min.

Pasniedz, pārkaisītu ar zemesriekstiem.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes