Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Paelja ar jūras veltēm
-
Gatavošana 45min
-
Vidēji grūti
Sastāvdaļas
-
Sīpoli2 gabali
-
Olīveļļa150 ml
-
Ķiploks6 daiva (-s)
-
Tomātu gabaliņi savā sulā2 gab.
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Sāls1 ēdamk.
-
Čili pārsas0.5 ēdamk.
-
Saldā paprika3 ēdamk.
-
Safrāns1 g
-
Baltvīns300 ml
-
Buljons dārzeņu1.5 L
-
Zaļie zirnīši saldēti400 g
-
Kalmāri300 g
-
Tīiģerganeles1 kg
-
Mīdijas čaumalā1 kg
-
Arborio rīsi500 g
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Šo recepti noteikti jāizmēģina visiem jūras velšu cienītājiem! Paelja ir ēdiens, kas cēlies no Spānijas un ir iecienīts visā pasaulē. Tavas garšu kārpiņas būs sajūsmā!
Plakanā čuguna vai paeljas pannā olīveļļā sautē sīpolus, līdz tie mīksti.
Pievieno ķiplokus, sautē 2 minūtes. Pievieno tomātus ar šķidrumu, čili pārslas, cukuru, sāli, papriku un safrānu. Sautē 6 minūtes.
Pagatavo zivs buljonu pēc norādēm uz iepakojuma.
Pievieno pannā rīsus, maisi, līdz tie apvilkušies ar mērci.
Pievieno buljonu un vīnu. Izlīdzini rīsus pannā, sautē uz mazas uguns 20 minūtes. Ja nepieciešams, pielej ūdeni.
Kad rīsi kļūst mīksti, iemaisi kalmārus, zirnīšus, pa virsu liec garneles. Kad garneles kļūst rozā, apgriez tās uz otru pusi un kārto pāri mīdijas čaumalā. Kad tās atveras, paelja ir gatava.