Paelja ar tītaru, jūras veltēm un artišokiem

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Paelja ar tītaru, jūras veltēm un artišokiem

Sastāvdaļas

  • Tītara augšstilbi
     400 g
  • Rīsi Arborio Rimi
     500 g
  • Ķiploki
     3 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     6 ēdamk.
  • Sīpols
     1 gab.
  • Sarkana paprika
     2 gab.
  • Jūras veltes
     340 g
  • Saldēti kalmāru gredzeni
     300 g
  • Tomāti
     200 g
  • Saldēti zirņi
     400 g
  • Artišoki
     230 g
  • Sausais baltvīns
     150 ml
  • Vistas buljons
     1.2 L
  • Kurkuma
     2 tējk.
  • Oregano
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Citrons
      pasniegšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Tītaru un tomātus sagriez kubiņos, papriku - garenās šķēlēs, sasmalcini sīpolus un ķiplokus.
Uzkarsē olīveļļu paeljas pannā uz lielas uguns, apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiplokus, pēc tam pannā pievieno sagrieztu tītaru, cep aptuveni 8 minūtes nepārtraukti maisot.
Tad ieber rīsus pannā, pievieno kurkumu un žāvētu oregano. Cep 1-2 minūtes.
Pievieno baltvīnu un vāri uz lēnas uguns vēl 5 minūtes. Pievieno papriku un tomātus. Tad ielej karstu vistas buljonu - tam jāpārklāj rīsi. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Vāri rīsus 15 minūtes uz lielas uguns. Pēc tam paellai vienmērīgi pievieno jūras veltes, zirņus un artišokus.
Piezīme. Ja jūti vajadzību - pievieno vairāk buljona. Pārklāj pannu ar foliju un karsē uz lēnas vai vidējas uguns 15-20 minūtes.
Pirms pasniegšanas ļauj paeljai 10 minūtes nostāvēties. Pasniedz paelju ar citronu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes