Palijas fileja mandeļu un siera garozā

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Palijas fileja mandeļu un siera garozā
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • 2 palijas filejas (bez ādas)
     150 g
  • Ola
     1 gabali
  • Mandeļu milti
     2 ēdamk.
  • Rīvēts cietais siers
     2 ēdamk.
  • Sāls un pipari
      Pēc garšas
  • Eļļa apslacīšanai
     

Salātiem

  • Sarkanais kāposts
     100 g
  • Ābols
     1 gabali
  • Kaperi
     1 tējk.
  • Smalki sagrieztas dilles
     1 ēdamk.
  • Jogurts
     2 ēdamk.
  • Citrona sula
      Pēc garšas
  • Sāls un pipari
      Pēc garšas
  • Olīveļļa
     1 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viegls, bet izsmalcināts ēdiens ar zeltaini kraukšķīgu tekstūru un bagātīgu garšu. Lieliski sader ar svaigiem salātiem vai vieglu citronu mērci! 🐟🥜

Nosusini palijas filejas un apkaisi ar sāli un pipariem. Sajauc mandeļu miltus ar rīvētu sieru.
Sakul olu un apviļā filejas vispirms olā, pēc tam miltu un siera maisījumā.
Apslaki panētās filejas ar nelielu daudzumu eļļas un cep 180 grādos 7-10 minūtes atkarībā no filejas biezuma.
Paralēli sagatavo salātus. Smalki sagriez kāpostu un ābolu. Sajauc jogurtu ar kaperiem, sāli, pipariem, dillēm un olīveļļu, tad pievieno kāpostu un ābolu.
Pasniedz panētās zivis ar atsvaidzinošiem un kraukšķīgiem pavasara salātiem.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Tako zupa

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Baklažānu salāti

40min • Viegli