Panēta palijas fileja garšaugu rīvmaizē

  • Gatavošana 25min
  • Viegli
Panēta palijas fileja garšaugu rīvmaizē
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Palijas fileja
     300 g
  • Garšviela Selection by Rimi Itāļu
     1 ēdamk.
  • Sāls pēc garšas
     
  • Rīvmaize
     60 g
  • Rīvēta citrona miza
     1 tējk.
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Olīveļļa
     2 ēdamk.

Biezenim

  • Ziedkāposts
     1 gabali
  • Kartupeļi
     3 gabali
  • Sāls pēc garšas
     
  • Sviests
     1 ēdamk.

Papildinājums

  • Zaļie zirnīši
     100 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā vāri nomizotus kartupeļus ar mazākos gabalos saplucinātiem ziedkāposta gabaliem.
Katlā vāri nomizotus kartupeļus ar mazākos gabalos saplucinātiem ziedkāposta gabaliem.
Ziedkāpostiem pievieno sviestu un sāli, sablendē krēmīgā biezenī.
Palijas filejas ierīvē ar garšvielām un sāli, apviļā rīvmaizē.
Ja zivs ir par sausu un rīvmaize nelīp, zivi var nedaudz apslacīt ar eļļu vai ūdeni.
Zivi cep uz pannas ar sviestu un eļļu vidējā karstumā.
Jācep vidēji 2–3 minūtes no katras puses.
Pasniedzot pārrīvē ar citrona miziņu.

Līdzīgas receptes

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti