Pankūkas ar Diplomat vaniļas krēmu un ogām

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Pankūkas ar Diplomat vaniļas krēmu un ogām
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pankūkas

  • Kviešu milti
     125 g
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Piens
     150 ml
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Olas baltumi
     2 gab.
  • Cukurs
     30 g
  • Sviests
     30 g

Krēms

  • Piens
     125 ml
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Cukurs
     35 g
  • Kukurūzas ciete
     15 g
  • Saldais krējums
     125 g
  • Želatīns
     4 g
  • Auksts ūdens
     20 g
  • Vaniļas pāksts
      0.5 gab.
  • Ogas (dekorēšanai)
     300 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gatavo krēmu: bļodiņā uzbriedini žalatīnu, aplejot ar aukstu ūdeni.
Katliņā karsē pienu, pievieno pārgrieztu vaniļas pāksti.
Bļodiņā sakul olas dzeltenumu, cukuru un kukurūzas cieti līdz viendabīgai masai, tad pievieno karstajam pienam un, strauji maisot, karsē, kamēr krēms sāk mest burbuļus.
Noņem no uguns, pievieno izmērcēto želatīnu un maisi, līdz želatīns izkusis.
No pāksts izkasi vaniļas sēkliņas, samaisi un atstāj krēmu vēsumā atdzist.
Saputo saldo krējumu līdz gandrīz stingrām putām, rūpīgi iemaisi vēsajā krēmā un liec ledusskapī.
Gatavo pankūku mīklu: bļodā liec olas, sāli, cukuru, pakāpeniski iemaisi miltus un pienu.
Pannā izkausē sviestu un iemaisi to pankūku mīklā.
Cep pankūkas uz iepriekš uzkarsētas pannas, veidojot aplīšus.
Kad pankūkas gatavas, iepildi krēmu un ogas, dekorē ar piparmētru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Dzērveņu pīrāgs

50min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Medus torte karoga krāsās

12h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes