Panna cotta ar mango biezeni

  • Gatavošana 1h
  • Vidēji grūti
Panna cotta ar mango biezeni
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Piens
     500 ml
  • Cukurs
     100 g
  • Želatīns
     12 g
  • Ūdens
     60 ml
  • Vaniļas pāksts
      1 gab.
  • Mango (mizots)
     150 g
  • Citrona sula
     0.5 gab.
  • Cukurs
     30 g
  • Baltā šokolāde Ritter Sport
     150 g
  • Lazdu riekstu pasta
     2 ēdamk.
  • Cepumi Almond Thins Selection by Rimi
     50 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sagatavo ovālas vai apaļas porciju kūku formiņas.
Izgriez foliju un cepamo papīru lielāku par kūkas formiņu, rūpīgi ietin kūkas formu no apakšas, lai folija kārtīgi piespiežas malām un šokolādes kraukšķis un panna cotta, to ielejot, neiztek.
Liec uz cieta līdzena šķīvja vai paplātes.
Nomizo un sasmalcini mango, liec katliņā ar citrona sulu un 30 g cukura un karsē, kamēr iztvaiko šķidrums un mango jūk ārā.
Sablendē un liec ledusskapī.
Izkausē šokolādi ūdens peldē, pievieno riekstu pastu un sasmalcinātus cepumus, samaisi un kārto kūciņu formu pamatnēs, liec ledusskapī vai saldētavā, lai sastingst.
Izmērcē aukstā ūdenī želatīnu.
Katliņā lej pienu, pievieno pārgrieztu vaniļas pāksti un 100 g cukura, karsē līdz pirmajam burbulim.
Atdzesē un ar nazi izkasi vaniļas sēkliņas no pāksts.
Ūdens peldē izkausē želatīnu, iemaisi padzisušajā pienā un lej uz šokolādes pamatnēm.
Liec ledusskapī, lai sastingst.
Saželējušo panna cotta izgriez to no formiņas un vienā pusē uzspied apaļu mango biezeņa kārtu, lai izskatās pēc olas dzeltenuma.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju vafeles

30min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Šausmīgi laba kūka

10min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes