Panna cotta pīrāgs ar pistācijām, šokolādi un avenēm
-
Gatavošana 1h 30min
-
Grūti
Sastāvdaļas
Pīrāga mīkla
-
Kviešu milti225 g
-
Cukurs50 g
-
Vaniļas cukurs1 tējk.
-
Kakao1 ēdamk.
-
Sviests100 g
Panna cotta
-
Želatīna plāksne2 gab.
-
Vaniļas pāksts1 gab.
-
Baltā šokolāde100 g
-
Saldais krējums400 ml
-
Pistācijas100 g
Dekorēšanai
-
Svaigas avenes125 g
-
Piparmētras0.5 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mīkla: Virtuves kombainā samaisi miltus, cukuru, vaniļas cukuru un kakao. Pievieno sviestu nelielos gabaliņos un ātri iejauc mīklu.
Uz mīklas uzmanīgi uzliec alumīnija foliju un cep pīrāga garozu apmēram 20 minūtes cepeškrāsns vidū. Izņem no cepeškrāsns. Uzmanīgi noņem foliju un, ja nepieciešams, dažas minūtes ļauj pīrāga garozai pažūt cepeškrāsnī bez folijas. Ļauj pīrāga garozai atdzist.
Panna cotta: Želatīna plāksnes liec aukstā ūdenī uz aptuveni 5 minūtēm. Vaniļas pāksti pārgriez gareniski un izņem sēklas. Sasmalcini šokolādi mazākos gabaliņos.
Uzvāri krējumu ar vaniļas sēklām un pāksti. Noņem katliņu no uguns. Izņem vaniļas pāksti. Pievieno šokolādi un želatīna plāksnes un maisot ļauj tām izkust.
Riekstus rupji sasmalcini.
Lej panna cotta maisījumu pīrāga garozā. Apkaisi ar riekstiem. Atdzesē ledusskapī vismaz 4 stundas.
Dekorēšanai: Pīrāgu dekorē ar avenēm un piparmētrām.