Pappardelle ar siera un citrona mērci

  • Gatavošana 20min
  • Viegli
Pappardelle ar siera un citrona mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pašmāju pastai

  • Vistas ola
     2 gab.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Kviešu milti
     150 g
  • Kukurūzas milti
     50 g

Mērcei

  • Olīveļļa
      cepšanai
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sīpols (neliels)
     1 gab.
  • Citrons
     1 gab.
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Cietais siers
     40 g
  • Sāls, cukurs, pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo gardo un sātīgo pappardelle pastu - tā ir mājās gatavota pasta ar aromātisku citrona, saldā krējuma un smalki rīvēta siera mērci, kas bagātināta ar sīpoliem un ķiplokiem.

Sajauc miltus ar šķipsnu sāls, pievieno olas un izmīci mīklu. Ietin to pārtikas plēvē un ļauj nostāvēties vismaz stundu. Pēc tam mīklu izrullē un sagriez pappardelle pastas formas strēmelēs.

Uzvāri katlā ūdeni ar sāli.
Paralēli sakarsē pannā olīveļļu. Tajā liec sautēties smalki sagrieztu sīpolu, pievieno sāli, cukuru, smalki sagrieztu ķiploku. Pierīvē citrona mizu un piespied citrona sulu. Pielej saldo krējumu un ļauj uz lēnas uguns karsēties. Mērcei pievieno pusi smalki rīvēta cietā siera un nogaršo - ja nepieciešams, pievieno sāli, piparus, cukuru.
Kad ūdens katlā sācis vārīties, liec tajā pastu. Tā būs gatava nepilnas minūtes laikā.
Nokās gatavo pastu un pievieno mērcei, pasildi un pasniedz uzreiz, pārkaisot ar smalki rīvētu cieto sieru.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Citrusaugļu salāti

40min • Viegli