Sastāvdaļas
Pašmāju pastai
-
Vistas ola2 gab.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Kviešu milti150 g
-
Kukurūzas milti50 g
Mērcei
-
Olīveļļacepšanai
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Sīpols (neliels)1 gab.
-
Citrons1 gab.
-
Saldais krējums200 ml
-
Cietais siers40 g
-
Sāls, cukurs, piparipēc garšas
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Pagatavo gardo un sātīgo pappardelle pastu - tā ir mājās gatavota pasta ar aromātisku citrona, saldā krējuma un smalki rīvēta siera mērci, kas bagātināta ar sīpoliem un ķiplokiem.
Sajauc miltus ar šķipsnu sāls, pievieno olas un izmīci mīklu. Ietin to pārtikas plēvē un ļauj nostāvēties vismaz stundu. Pēc tam mīklu izrullē un sagriez pappardelle pastas formas strēmelēs.