Sastāvdaļas
-
Mandeles1 glāze (-s)
-
Ūdens2 glāze (-s)
-
Meduspēc garšas
-
Sāls0.5 Tējkarotes
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Mandeles aplej ar avota vai dzeramo ūdeni, pievieno jūras sāli.
Atstāj traukā uz nakti, bet labāk uz diennakti vai pat divām. Pa šo laiku mandeles būs savilkušās ar ūdeni un kļuvušas nedaudz lipīgas. Noskalo tās tekošā vēsā ūdenī.
Mandeles liek blenderī, pievieno medu pēc garšas un tīru ūdeni 2 – 3 glāzes.
Kārtīgi samaļ, izkāš caur marli, un gatavs.
Ieteikums!
Samalto un izspiesto mandeļu masu var izkaltēt un tā iegūt mandeļu miltus.
Medus vietā vari izmantot arī cukuru, kļavu vai bērzu sīrupu, kā arī citus saldinātājus, stēviju vai agaves sīrupu.