Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Pasta al limone
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Makaroni Spaghetti350 g
-
Citrons1 gab.
-
Saldais krējums180 g
-
Sviests85 g
-
Parmezāns70 g
-
Sālspēc garšas
-
Melnie piparipasniegšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ar dārzeņu mizojamo aparātu nomizo 2 citrona mizas strēmeles.
Miziņas sagriež smalkās strēmelītēs un noliek malā.
Atlikušo citrona miziņu smalki sarīvē un ieber katlā.
Citronu pārgriež uz pusēm, mazā trauciņā izspiež tā sulu (2 ēdamk.) un noliek malā.
Katlā lej saldo krējumu un silda, līdz gar maliņu parādās mazi burbulīši.
Pa ēdamkarotei pievieno sviestu un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
Noslēdz uguni.
Vāra spageti līdz “al dente”.
Kad tie gatavi, katliņu ar mērci liek atpakaļ uz uguns (lēnas uguns), pievieno spageti un 180 ml no ūdens, kurā tie vārījās.
Turpina sildīt un maisīt, līdz spageti ir pārklāti ar mērci.
Pamazām pievieno parmezāna sieru un kārtīgi samaisa.
Noslēdz uguni,pievieno citrona sulu un sāli pēc nepieciešamības. Samaisa.
Pasniedz, apberot ar svaigi maltiem pipariem un citrona miziņu strēmelītēm.