Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Pasta ala vodka
-
Gatavošana 35min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Tomātu pasta4 ēdamk.
-
Sīpols1 gab.
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Olīveļļa2 Ēdamkarote
-
Čili pārslas1 ēdamk.
-
Degvīns125 ml
-
Saldais krējums240 ml
-
Makaroni Penne250 g
-
Svaigs baziliks1 sauja (-s)
-
Parmezāna siers (sarīvēts)120 g
-
Svaigs baziliksdekorēšanai
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Liek vārīties Penne pastu pēc norādījuma uz iepakojuma līdz al dente.
Katlā ielej olīveļļu un cep sīpolu un ķiploku (4-6 min).
Pievieno tomātu pastu un čili pārslas, cep līdz pasta sāk pielipt pie pannas.
Pievieno degvīnu, ļauj alkoholam izgarot, pasautējot to pāris minūtes.
Lēnām pievieno saldo krējumu. Sautē maisot līdz ir viendabīga masa.
Tad pievieno novārīto penne pastu un kārtīgi apmaisa, līdz visa pasta ir apklāta ar mērci.
Pievieno sauju sakapāta svaiga bazilika un pusi no sarīvētā parmezāna siera.
Pasniedz pārkaisītu ar parmezānu un svaigām bazilika lapām.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.