Pasta alla carbonara

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Pasta alla carbonara
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu tagliatelle vai spagetti makaroni
     500 g
  • Bekons Pancetta
     200 g
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Siers Parmesan
     70 g
  • Siers Pecorino
     70 g
  • Sasmalcināts timiāns
     1 ēdamk.
  • Malti pipari
     0.25 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzvāri ūdeni, pievieno sāli.
Liec ūdenī makaronus un vāri, kamēr gatavi.
Kamēr makaroni vārās, sasmalcini Pancetta bekonu un ķiploka daiviņas, timiānu.
Uzkarsē pannā nedaudz olīveļļas un apcep bekonu, kamēr tas kraukšķīgs.
Sakul olu dzeltenumus, pievieno sāli un piparus, kā arī 1/3 rīvēta Parmesan un Pecorino siera.
Kad pasta gatava, nokās ūdeni, taču nedaudz pastas ūdens ielej bļodiņā.
To lēnām pievieno olu dzeltenumiem un sakul, lai veidotos šķidra krējuma konsistence.
Vienlaicīgi pievieno pastai kraukšķīgo bekonu un olu dzeltenumus, samaisi un nekavējoties pasniedz, pārkaisot ar rīvētiem sieriem un svaigu timiānu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Cūkgaļas burgers

30min • Viegli