Pasta ar Beluga lēcu Boloņas mērci

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Pasta ar Beluga lēcu Boloņas mērci
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sastāvdaļas

  • Makaroni
     200 g
  • Sīpols
     1 gabali
  • Burkāns
     1 gabali
  • Selerijas kāts
     1 gabali
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Čili pārslas
     1 tējk.
  • Timiāna zariņi
     5 gabali
  • Saulē kaltētu tomātu pesto
     2 ēdamk.
  • Tomāti
     3 gabali
  • Sarkanvīns
     100 ml
  • Beluga lēcas
     200 g
  • Buljons
     800 ml
  • Balzamiko etiķis
     2 ēdamk.
  • Sāls pēc garšas
     
  • Pipari pēc garšas
     

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visus dārzeņus sagriez smalkos kubiņos.
Katlā pasautē sīpolus, burkānus, seleriju un ķiplokus.
Pievieno saulē kaltētu tomātu pesto, čili pārslas, timiāna zariņus, sarkanvīnu un sautē vēl 2–3 minūtes.
Tad liec klāt tomātus, lēcas, buljonu un vāri uz lēnas uguns 20–30 minūtes, līdz lēcas gatavas.
Pievieno balzametiķi, sāli un melnos piparus pēc garšas, pasniedz ar pastu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes