Pasta ar boloņas mērci

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti
Pasta ar boloņas mērci
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

  • Pilngraudu makaronu Rimi Penne
     200 g
  • Liellopu maltā gaļa
     1 kg
  • Sīpoli
     2 gab.
  • Burkāni
     2 gab.
  • Ķiploki
     4 daiva (-s)
  • Tomātu savā sulā
     300 g
  • Baltvīns
     200 ml
  • Seleriju kāti
     2 gabali

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sīpolus, burkānus un seleriju kātus sagriez mazos kubiņos, kā arī sasmalcini ķiploku.

Katlā vai pannā uzsildi eļļu un vismaz 5 minūtes apcep tajā visus dārzeņus.

Tad pievieno baltvīnu un pasutini dārzeņus tajā aptuveni 3 minūtes.

Pievieno tomātus savā sulā, kārtīgi apmaisi visas sastāvdaļas un uzsildi tās. 

Tad liec klāt liellopa malto gaļu un sutini visu līdz 5 stundām uz nelielas uguns un zem vāka. Ja sāk trūkt šķidrums un mērce paliek par sausu, pievieno vēl baltvīnu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Maisi kopā ar vārītiem spageti makaroniem un pasniedz siltu.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Līdzīgas receptes