Sastāvdaļas
-
Pilngraudu makaronu Rimi Penne200 g
-
Liellopu maltā gaļa1 kg
-
Sīpoli2 gab.
-
Burkāni2 gab.
-
Ķiploki4 daiva (-s)
-
Tomātu savā sulā300 g
-
Baltvīns200 ml
-
Seleriju kāti2 gabali
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Sīpolus, burkānus un seleriju kātus sagriez mazos kubiņos, kā arī sasmalcini ķiploku.
Katlā vai pannā uzsildi eļļu un vismaz 5 minūtes apcep tajā visus dārzeņus.
Tad pievieno baltvīnu un pasutini dārzeņus tajā aptuveni 3 minūtes.
Pievieno tomātus savā sulā, kārtīgi apmaisi visas sastāvdaļas un uzsildi tās.
Tad liec klāt liellopa malto gaļu un sutini visu līdz 5 stundām uz nelielas uguns un zem vāka. Ja sāk trūkt šķidrums un mērce paliek par sausu, pievieno vēl baltvīnu. Sāli un piparus pievieno pēc garšas.
Maisi kopā ar vārītiem spageti makaroniem un pasniedz siltu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.