Pasta ar gaļas bumbiņām

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Pasta ar gaļas bumbiņām

Sastāvdaļas

  • Spageti Rimi Smart
     400 g
  • Liellopu maltā gaļa
     300 g
  • Mini plūmju tomāti
     250 g
  • Tomātu mērce Rimi Smart
     480 g
  • Siers Formaggio Rimi
     40 g
  • Pētersīļi
     10 g
  • Eļļa, sāls, pipari un garšaugu maisījums
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Garšaugu maisījumu ieber piestā un sasmalcini.
Liellopa gaļai pievieno sāli, ēdamkaroti siera, garšaugu maisījumu, piparus un samīci viendabīgā masā.
Izveido nelielas bumbiņas un izcep aerogrilā vai cepeškrāsnī.
Plūmju tomātus noskalo un nosusini.

Pannā ielej eļļu, sakarsē un tajā ieber tomātus. Apcep apmaisot. Sakapā pētersīļus, pievieno pannā tomātiem. Samaisi.

Visbeidzot pievieno pannā arī tomātu mērci, samaisi un uzliec vāku, lai pasautējas.
Kad gaļas bumbiņas izcepušās, saber tās tomātu mērcē uz pannas un atstāj uz mazas uguns pasautēties, uzliekot pannai vāku.
Katlā uzvāri ūdeni, pieber sāli un verdošā ūdenī ieber spageti. Izvāri, nokās un pievieno tomātu mērcei un gaļas bumbiņām uz pannas.
Lēnām iecilā makaronus mērcē.
Servē lēzenā bļodā, pārkaisot ar ēdamkaroti rīvēta siera.

Līdzīgas receptes

Sarkano lēcu dāls

30min • Viegli

Ziedkāposta "steiks"

45min • Viegli
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes