Pasta ar kabačiem un paliju

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Pasta ar kabačiem un paliju
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Pasta Tagliatelle
     180 g
  • Kabacis
     0.5 gabali
  • Palija
     160 g
  • Sviests
     1 ēdamk.
  • Eļļa
     40 ml
  • Citrona sula
     1 ēdamk.
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Sāls un pipari pēc garšas
     
  • Baziliks
     1 ēdamk.
  • Cietais siers rīvēts
     40 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kabacim nomizo mizu un izgriez sēklas.
Mīkstumu sagriez nelielos kubiņos.
Izfilētās palijas fileju sagriez nedaudz lielākos gabalos, līdzīgi kā kabaci.
Katlā uzvāri ūdeni. Kad tas sāk vārīties, pievieno sāli un liec iekšā pastu.
Vāri vienu minūti mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma.
Pannā sakarsē eļļu ar sviestu mērenā karstumā.
Liec tajā cepties kabačus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno palijas gabaliņus, nedaudz aprauj.
Lej klāt citrona sulu, saldo krējumu, pētersīļus, sāli un piparus.
Kad mērce sāk sabiezēt, pievieno gatavo pastu.
Visu izsildi maisot un pasniedz siltu. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar rīvētu sieru.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes