Pasta ar krēmīgo diļļu mērci

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Pasta ar krēmīgo diļļu mērci
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pastai

  • Kviešu milti Rimi Smart
     300 g
  • Mannas Rimi
     100 g
  • Smalkais jūras sāls
     10 g
  • Olas
     4 gabali
  • Eļļa
     1.5 tējk.
  • Ūdens pēc nepieciešamības
     

Mērcei

  • Dilles
     100 g
  • Pētersīļi
     100 g
  • Rīvēts cietais siers
     80 g
  • Citrons
     1 gabali
  • Ķiploks
     3 daiva (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visu mīklai nepieciešamo virtuves kombainā samal viendabīgā, cietā masā.
Tad liec uz galda un izmīci, pievieno miltus, ja nepieciešams.
Mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie pirkstiem, un pacietai. Ietin mīklas klucīti pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz stundu.
Pēc tam sagriez gabaliņos un izrullē.
Pastas gabalu var veidot pēc sirds patikas – sadalīt garos vai īsos, plānos vai biezos gabaliņos, atstāt plāksnēs vai savelt bumbiņās, vai arī izmantot pastas mašīnu.
Gatavus makaronus viegli, viegli apviļā miltainām rokām un liec vārīties lielā katlā verdošā ūdenī, kam pievienota krietna šķipsna sāls.
Atšķirībā no iepakojumos nopērkamās pastas svaigi pagatavota jāvāra vien 2–3 minūtes.
Pannā ielej eļļu, apcep citrona mizu, pievieno ķiploku, zaļumus un nedaudz pasutini.
Pielej nedaudz verdoša ūdens – var pasmelt no pastai domātā katla.
Vēro, lai zaļumi nezaudē spilgto krāsu.
Visu sablendē, pieliec sāli, eļļu, sieru un samaisi ar izvārīto pastu.
Pirms pasniegšanas uzkaisi nedaudz siera.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes